Zašto vuneni tepisi
Prirodna vuna za toplinu Vašeg doma

PRIRODNA OVČIJA VUNA
Vuna je kompleksno čudo prirode i nije zamjenjiv i sličan drugim vlaknima. Vuna štiti ovce od vremenskih uticaja i reguliše temperaturu njihovog tijela. Šišanjem ovaca dobijamo nezamjenjivu sirovinu „vunu“ gdje životinje ne trpe nikakvu bol i neugodnost , a omogućava ovcama da razvijaju novo zdravo vuneno runo.


ZAŠTO VUNENI TEPIH?
Vuneni tepisi su odličan izbor za Vaš dom. Oni su manje toksični jer su od prirodnog materijala. Uvjek birate tepihe koji su izrađeni od prirodni materijala kao što je ovčijavuna, jersu “eko friendly” u odnosu na druge tepihe od vještačkih materijala. Vuna je potpuno bezbjedna za vaše zdravlje. Kada kupujete vuneni tepih, birajte gusto tkane i kvalitetne vunene tepihe, kako bi izbegli linjanje.


BIORAZGRADLJIVOST
Vuna je prirodno biorazgradiva  i može se reći da je zaista  prijatelj naše planete.


OTPORNOST NA HABANJE
Vuneno vlakno je poput vijugave opruge i to im daje sposobnost da se poslije hodanja po njemu prirodnim putem vraćaju u prvobitni oblik, što čini  vuneni tepih otpornijim od drugih na slijeganje vunenog flora. Ovo je jedan od razloga zašto su vuneni  tepisii staze poželjni na  aerodromima, hotelima ,kancelarijama ,  porodičnim kućama, i drugim životnim prostorima.


VUNA JE OTPORNA NA GRINJE I BUĐ
Vuna ima nevjerovatnu sposobnost da "reguliše" vlagu u  atmosferi. Vunena vlakna se sastoje od proteina koji se naziva keratin, a koji sprečava akumulaciju prašine i formiranje plijesni. Vuna nije sredina koja odgovara razvoju mikro organizama (grinja i plijesni), budući da  vlaknate ne predstavlja vlažnu sredinu u kojoj mikro organizmi vole da borave.


ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE
Vunenitepisi se normalno usisavaju i koriste od prvogdana, samo treba paziti na fleke, ako su organskog porijekla može doći do farbanja tepiha. Za pranje vunenih tepiha koristiti sredstva namjenjena za čićenje vune. Vuneni tepisi su tepisi od prirodnog materijala i njihova prednost je u tome što pružaju veći komfor u samom korišćenju i izgledu. Vuneni tepisi su trajniji i dobra suinvesticija, zato što pružaju topline i dobru toplotnui zolaciju.Vuneni tepisi se stalno otiru, površinski sloj se skida hodanjem, jedna vrsta pilinga, tako da je površina uviekčista. Postoji  Izraz da se vuna “sama čisti”, to je u stvari to otiranje površinskog sloja, gdje fleke koje nisu duboko prodrle, prosto nestaju.


OTPORAN NA VATRU
Vuna je prirodno otporna na vatru, jer sastav vlakana zahtjeva više kiseonika da održi plamen nego što ga ima u našoj atmosferi - to znači da dok gledate utakmicu, seriju ili neki drugi program, u slučaju da žar od cigarete padne na tepih, neće doći do progorjevanja tepiha, već do gašenja pikavca, samim tim i sprečava raširenja vatre, što je gledajući sa sigurnosnog aspekta odlična  karakteristika koju posjeduje vuneni tepih.
WOOL CARPETPROIZVODI

© 2021 WOOL CARPET All Rights Reserved. Design BY Webagent